РИВОЖЛАНАЁТГАН МАМЛАКАТЛАРНИНГ ЖАҲОН САВДО ТАШКИЛОТИГА АЪЗОЛИК МАСАЛАЛАРИНИ ЎРГАНИШ ЮЗАСИДАН ЎЗИГА ХОС ИЛМИЙ ЁНДАШУВЛАР - Каримов Сарвар Рустам ўғли (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Аннотация: Мазкур мақолада Жаҳон савдо ташкилотига аъзолик жараёнида ривожланаётган мамлакатлар томонидан инобатга олиниши лозим бўлган ҳолатлар, унга тайёргарлик кўриш босқичлари ҳамда ташкилотга аъзоликнинг ўзига хос жиҳатлари бўйича маҳаллий ҳамда хорижий тадқиқотчиларнинг илмий ёндашувларини ўз ичига қамраб олган. Жумладан, аъзолик жараёнида ривожланаётган мамлакатлар тажрибасини ўрганиш, ташкилотга аъзоликнинг миллий иқтисодиётга таъсири ҳамда савдо келишувлари бўйича стратегиялар ишлаб чиқиш каби йўналишларда олимлар фикри тадқиқ этилган.