HASHORATLARNI XALQ XO’JALIGIDAGI AHAMIYATI, CHORVACHILIKGA FOYDA KELTIRUVCHI HASHORATLARNING FAOLIYATI - Seypullaev A.K.; Reypnazarova N.E. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Foydali hasharotlar - qishloq xoʻjaligi ekinlari zararkunandalari miqdorini kamaytiradigan, shuningdek, odamga bevosita yoki bilvosita foyda keltiradigan hasharotlar. Foydali hasharotlar oʻsimlik gullarini changlatuvchi, oziq-ovqat mahsulotlari va sanoat uchun xom ashyo beruvchi, ekinlar zararkunandalari va boshqa zarar beruvchi hayvonlar hamda begona oʻtlarning tabiiy kushandalari, tabiiy jarayonlarda ishtirok etuvchilar kabi guruxlarga ajratiladi.