O‘ZBEKISTON BANK TIZIMIDA JINOIY DAROMADLARNI LEGALLASHTIRISHGA QARSHI KURASHISH AMALIYOTINI BAHOLASH - Mo‘ydinov Fazliddin Azimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Pul yuvish, xususan, noqonuniy ravishda olingan pullarning kelib chiqishini yashirish jarayoni mamlakatning moliyaviy tizimi va umumiy barqarorligiga jiddiy tahdid soladi. Ushbu tadqiqot O‘zbekiston bank tizimida jinoiy daromadlarni legallashtirishga qarshi kurash amaliyoti va samaradorligini baholashga qaratilgan. Ushbu tadqiqot amaldagi me’yoriy-huquqiy hujjatlar, ijro mexanizmlari va bu borada duch kelayotgan muammolarni tahlil qilib, O‘zbekiston bank sektorida jinoiy daromadlarni legallashtirishga qarshi mavjud choralarning kuchli va zaif tomonlari haqida tushuncha beradi.