MO`TAZILA OQIMINING AJRALIB CHIQIB, TURLI TOIFALARGA BO`LINISHI VA ULARNING AQIDAVIY QARASHLARI - Sheraliyev Jo’rabek O’lmasvoy o’g’li; M.M.Agzamova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Islom dinidagi dastlabki aqidaviy oqimlardan hisoblangan, mo’tazila yo’nalishining vujudga kelishi, ularning aqidaviy g’oyalari bayon qilingan. Mo’tazilalar hozirda yo’q bo’lib ketgan degan fikrlar olg’a surilsada, lekin ularning g’oyalarini insonlar hayotiga tatbiq qilish jarayoni hozirda ham davom etmoqda. Aynan bu maqola sizga ularning botil g’oyalarini tahlil qilib beradi.