SOXTA SALAFIYLAR TAHDIDI - Sheraliyev Jo’rabek O’lmasvoy o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Kirish. Soxta salafiylarning barqaror aqidamizga zid davolari, o‘z qarashlari va maqsadlarini omma ongiga singdirish yo‘lidagi turli kirdikorlarini hujjat dalillar asosida fosh etish, hozirgi kunimizda ham o‘z dolzarbligini yo‘qotgani yo‘q. Shuningdek, ahli sunna val jamoa aqidasiga binoan mazkur firqalarning davolari puch ekanligi isbotlanib kelinmoqda. Ular ummatning birligiga katta yov bo‘lmoqdalar. Alloh taolo o‘z kalomida shunday marhamat qiladi: «Barchalaringiz Allohning arqonini (Qur’onni) mahkam ushlanglar, ayrilmanglar. O‘zaro dushman bo‘lganingizda Alloh dillaringizni ulfat qilganini eslanglar. Olov jari yoqasida turganingizda sizlarni undan qutqardi. Hidoyat topishingiz uchun Alloh oyatlarini shu tariqa bayon etadi» (Oli imron surasi, 103-oyat). Bu oyati karimada Alloh dushmanlik va ixtilofga barham berib, yakdillik, hamjihatlilik va birlashishga chaqirmoqda.