MAXSUS IQTISODIY ZONALAR ISHTIROKCHILARINI SOLIQQA TORTISHNING MUAMMOLI JIHATLARI - Aipova Iroda Ikramovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maxsus iqtisodiy zonalar ishtirokchilarini soliqqa tortishning nazariy-uslubiy asoslari o‘rganilgan bo‘lib, ularni soliqqa tortishdagi farqli jihatlar keltirilgan. Maqolaning maqsadi amaliy asoslari keng rivojlangan maxsus iqtisodiy zonalarning nazariy asoslarini tadqiq etib, mualliflik ta’rifini keltirishdan iborat. Tadqiqot natijasida quyidagi xulosa va takliflar shakllantirilgan: maxsus iqtisodiy zonalar ham maxsus iqtisodiy zonalarning bir turi bo‘lsa, maxsus zonalar maxsus portlar faoliyatini tavsiflaydi; xorijiy mamlakatlar amaliyotida maxsus iqtisodiy zonalarning erkin savdo zonalari, erkin ishlab chiqarish hududlari, erkin iqtisodiy hududlar, texnologik-innovatsion parklar va boshqa turlari keng qo‘llaniladi.