ADOLATLI RAQOBATNI RIVOJLANTIRISH VA MONOPOLIYAGA QARSHI KURASH STRATEGIYALARI TAHLILI - Tashpoʻlatov Aybek; Ismoilov Fayzullo Rustamjon oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Maqolada iqtisodiy tizimda raqobat tushunchasi, ichki bozorda raqobat muhitini ta'minlashga qaratilgan davlatning iqtisodiy va moliyaviy mexanizmlari, ularning samaradorligi hamda erkin raqobatga salbiy ta'sir etuvchi omillar va shart-sharoitlar oʻz ifodasini topgan. Mamlakatda raqobat muhitini shakllanishi va rivojlanishi dinamikasini tadqiq etish davomida, iste'molchilar oʻrtasida oʻtkazilgan sosiologik soʻrovnoma natijalariga koʻra yakka hokim tarmoq korxonalari guruhlashtirilgan hamda monopoliyaga qarshi qonunchilikni takomillashtirishga oid chora-tadbirlarni oʻz ichiga olgan strategik yoʻnalishlar taklif etilgan.