MATEMATIKA FANIDA QO’LLANILADIGAN YANGI METODLAR - Rahimova Barnogul Oqboyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Anotatsiya. Ushbu maqolada matematika fanida qo'llaniladigan yangi usullar, jumladan, aralash ta'lim va loyihaga asoslangan ta'lim muhokama qilinadi. Kirish qismida ushbu usullarning zamonaviy matematik ta'limdagi dolzarbligi haqida umumiy ma'lumot berilgan, usullar bo'limida esa ularning xususiyatlari va qo'llanilishi ta'kidlangan. Natijalar bo'limida muvaffaqiyatli amalga oshirish misollari keltirilgan va munozara bo'limida ushbu usullardan foydalanishning mumkin bo'lgan afzalliklari va muammolari ko'rib chiqilgan.