ADVANCING LANGUAGE PROFICIENCY THROUGH COMMUNICATIVE LANGUAGE TEACHING IN ENGLISH EDUCATION - Gayratova Aziza Dilshodovna; Mukhabbat Anatolevna Yusupova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Anotatsiya: Bu bizga ingliz tilini (CLT) o'qitishda kommunikativ tilni o'qitishdan qanday foydalanishni o'rgatadi. CLT ingliz tilini ikkinchi yoki chet tili sifatida o'rgatishda muhim ko'rsatkich bo'lib xizmat qiladi. U til oʻrganishda muloqot va oʻzaro taʼsirning muhimligini ta’kidlab o’tadi, va bu metod oʻquvchilarning kommunikativ malakasini rivojlantirishga qaratilgan hisoblanadi. Ushbu maqolada o’zbek, rus va ingliz tillarida ingliz tilini o'qitishda kommunikativ tilni o'rganish tamoyillari, usullari va ahamiyati ko'rib chiqiladi.