CHUST TARIXIGA BIR NAZAR - Xilola Yuldasheva. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Hamisha ko’hna va navqiron Chust tumani 3 ming yildan ziyodroq tarixga ega. Chust tumani (qadimiy nomi Tuss) Chust-Olmos-Varzik tog’ oldi tekisligida yastangan bo’lib, uning markazi Chust shahri hisoblanadi.Hozirda Chust tumanida 70 ta Mahalla fuqarolar yig’ini bo’lib, ularning 20 tasi Chust shahrida, qolgan 50 tasi 11 ta qishloq fuqarolar yig’ini xududida joylashgan.