MAHALLIY BYUDJETLAR MOLIYAVIY RESURSLARIDAN SAMARALI FOYDALANISH - Zarina Abdullaxayeva; Diloromxon Akbarxodjayeva; Sanjar Allamurodov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Bugungi kunda jahon bozori kon’yunkturasi keskin oʻzgarib, globallashuv sharoitida raqobat tobora kuchayib borayotgani, milliy va hududiy iqtisodiyotni yanada barqaror va jadal sur’atlar bilan rivojlantirish uchun mutlaqo yangicha yondashuv hamda tamoyillarni ishlab chiqish va roʻyobga chiqarishni taqozo etmoqda. Mintaqalar iqtisodiyotida kechayotgan jarayonlarni oʻrganish, hududiy siyosatni ishlab chiqish va amalga oshirish, investitsiya va boshqa sohalarda davlat darajasida qarorlar qabul qilish uchun asos boʻlib xizmat qiladi. Shu bilan birga, hududlar moliyaviy resurslari va iqtisodiy salohiyatini, ularning moliyaviy barqarorlik darajasi mamlakatimizda biznes yuritishni maqsad qilgan xorijiy tadbirkorlarda qiziqish uyg‘otishi mumkin. Chunki biznes uchun nafaqat mamlakatning u yoki bu hududining infratuzilmasi, ijtimoiy, geografik xususiyati baliki moliyaviy resurslari koʻlami va iqtisodiy salohiyati muhim ahamiyat kasb etadi.