ZAMONAVIY LINGVISTIK TADQIQOTLARDA LINGVOKULTUROLOGIYA - Abdimurodov Doston Dilmurod oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Insoniyat yaratilibdiki, tevarak-atrofini o‘rganishga va sodir bo‘layotgan voqea-hodisalarga munosabat bildirishga oshiqadi. Odamzotga tabiatan in’om etilgan ne’matlardan biri - hissiyotdir. Inson o‘zini ta’sirlantirgan har bir hodisaga nisbatan o‘z qarashlarini bayon etadi. Bu jarayon esa qadim-qadimlardan hali yozuv paydo bo‘lmagan davrlardan boshlangan. Ana shu tarzda xalq og‘zaki ijodi yuzaga kelgan.