KORXONALARI INNOVATSION FAOLIYATINI RAG’BATLANTIRISH MEXANIZMI - Akbarov Izzatillo Rustambek o’g’li; Abdumominov. A (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Bu maqola korxonalari innovatsion faoliyatini rag'batlantirish uchun qanday mexanizmlar va usullar mavzusida ma'lumot beradi. Innovatsion faoliyatning rivojlanishi va korxonalarning yanada yaxshilashishi uchun quyidagi asosiy mexanizmlarni o‘z ichiga oladi: 1. Innovatsion loyihalarni qo'llash uchun moliyaviy resurslarni taqsimlash: Korxonalarga innovatsion loyihalarini amalga oshirish uchun moliyaviy qo'llab- quvvatlash berish. Bu, yangi ideyalarni rivojlantirish, yangi mahsulotlar yaratish va soha bo'yicha rivojlanishni ta'minlashga yordam beradi. 2. Xodimlarni innovatsion yondashuvlar uchun ilg'or qilish: Xodimlarga innovatsion yondashuvlar uchun ilg'or qilish, ularning yangi ideyalarni taklif etish va kompaniya uchun foydali innovatsiyalarni rivojlantirishga imkoniyat beradi. 3. Innovatsion mahsulotlarni bozorga chiqarish: Korxona va boshqa tashkilotlar bilan hamkorlikda innovatsion mahsulotlarni bozorga chiqarish, yangiliklarni ommaviy ko'rsatkichlar orqali namoyish etish va sotishga chiqarish. 4. Yangiliklar va texnologiyalarni kuzatish va korxona faoliyatiga integratsiya qilish: Korxonalarga yangiliklar va texnologiyalarni kuzatish, ularga integratsiya qilish va ularni faoliyatlariga qo'llab-quvvatlash orqali innovatsion faoliyatlarini rivojlantirishga yordam berish. 5. Innovatsion faoliyat natijalarini ommaviy ko'rsatkichlar orqali namoyish etish: Korxonalarning innovatsion faoliyat natijalarini ommaviy ko'rsatkichlar orqali namoyish etish, kompaniya imidjini oshirish va innovatsion yondashuvlarni ko'rsatib berishga yordam beradi.