OLIY TA’LIM O’QUV YURTLARIDA TALABARGA KOMPOZITSIYA ASOSLARINI O’RGATISH, KOMPOZITSIYA ASARLARINI MUSTAQIL TUZISH VA YAKUNLASH BOSQICHLARI BILAN TANISHTIRISH - Otamirzayeva Mohinur Ilxomjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Anotatsiya: Kompozitsiya asoslarini o‘rganishdan maqsad, amaliy mashg‘ulotlar jarayonida ijodkorlikka yo‘naltirish va mustaqil tasviriy san’at ustida ishlashni shakllantirishdan iboratdir. San’atda mazmunan va g‘oyaning eng yaxshi echimini umum ijodiy maxoratini oshirish, nafosat tarbiyasining muhim omillaridan biridir. Har qanday ijodkor o‘tmishdagi rang tasvir san’at ustalari merosini va tajribalarini o‘rganish bilan birga, tomoshabinga chuqur ta’sir etuvchi tasvir qonunlari va uslubiyatini ham o‘rganadi. Talabalarning dunyoqarashini shakllantirish, ijodiy tasavvur va obrazli fikrlash qobiliyatini rivojlantirish. Keng badiiy estetik madaniyat va badiiy sezgini tarbiyalash, san’at asarini taxlil qilish malakasini oshirish, atrof- muhitdan olgan ta’surotlarini ijodiy tanlab olib, obrazli shaklda xaqqoniy tasvirlash.