XURSHID DAVRON SHEʼRIYATIDA VATAN TASVIRI - Raxmataliyeva Feruzaxon Akmal qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Maqolada shoir Xurshid Davron she’riyatiga xos bo‘lgan badiiy-estetik xususiyatlar Vatan mavzusiga bag‘ishlangan she’rlari asosida tahlil qilingan. Vatan tasviri orqali shoir talqinlari ifodasi yoritilgan. Ijodkor badiiy mahorati tadqiq etilgan.