KURASHDA UMUMIY PSIXOLOGIK TAYYORGARLIK - HOMUTJONOVA FERUZA; MIRZAYEVA FARZONA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
ANNOTTATSIYA: Kurash o’zbek milliy sport turi. Kurash sport turi belgilangan qoidaga muvofiq ikki sportchining yakkama-yakka olishuvi. SHuningdek har bir sport umumiy psixologik tayyorgarliksiz, jismoniy mashqlar, jismoniy xatti harakatlar, aqliy intellektual, hissiy irodaviy sohalarni amalga oshirib bo’lmaydi. Kurashda umumiy psixologik tayyorgarlik asosan o’ziga bo’lgan ishonchni oshiradi. Kurashchilarni musobaqa oldi psixologik tayyorlash, raqib bilan musobaqalashganda katta kuchlanish va qiyinchiliklarni yengish paydo bo’ladigan irodaviy faollik o’z oldiga qo’ygan maqsadiga erishishda ko’rinadi. Bularning barchasi sport faoliyati jarayonida rivojlanadi.