AKADЕMIK LITSЕYLARDA O‘ZBЕKISTON TARIXI DARSLARIDA TOIFALI JADVALLARDAN FOYDALANISH. - Asem Aristanbekova Polatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada toifali jadvallarni O'zbekistondagi akademik litseylar tarixi o'quv dasturiga kiritish samaradorligi o'rganiladi. Adabiyotlarni tahlil qilish va empirik tadqiqotlar orqali ushbu pedagogik yondashuvning talabalarni jalb qilish, tushunish va tarixiy tarkibni saqlashga ta'sirini o'rganadi. Qo'llaniladigan usullarga sinf kuzatuvlari, talabalar so'rovlari va o'qituvchilar bilan suhbatlar kiradi. Natijalar toifali jadvallardan foydalanishning ijobiy ta'sirini namoyish etadi, bu ma'lumotli munozaralarga, chuqurroq tushunishga va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini oshirishga olib keladi. Muhokamada ushbu topilmalarning O'zbekistonda tarix ta'limi uchun ta'siri o'rganilib, o'quv tajribalarini yanada optimallashtirish yo'llari taklif etiladi. Olingan xulosalar millatning boy tarixiy merosini mustahkam anglashda innovatsion o'qitish usullarining muhimligini ta'kidlaydi.