UY JOY KOMMUNAL INFRATUZILMALARI INNOVATSIYALARNI JORIY ETISH. - Baymirzayev Baxodirjon Ulug'bek o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Bugungi kunda uy-joy-kommunal xizmat ko‘rsatish sohasiga tobora yuqori talablar qo‘yilmoqda va bunda muhandislik uskunalari va tizimlarini ishlab chiqarish, o‘rnatish va ulardan foydalanishning ilg‘or texnologiyalari asosiy o‘rin tutmoqda. Ushbu yangilik suv ta'minoti va isitish tizimlari, shuningdek, turar-joy va ijtimoiy ob'ektlarni qurish uchun asosiy hisoblanadi. Ushbu sohada hal qilinishi kerak bo'lgan asosiy muammolar qatoriga investitsiya resurslarining yetarli emasligi va uy-joy mulkdorlarining kommunal sohani innovatsion rivojlantirish usullari sifatida energiya tejovchi texnologiyalarni joriy etishdan manfaatdor emasligi kiradi.