EKOLOGIK MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI - Ashurov Behruz Sharof o‘g‘li; Qarshiboyev Oybek Ortiq o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Mamlakatimizda boshqa sohalar qatori ekologik barqarorlikni ta’minlash, aholining qulay tabiiy muhitga ega bo‘lishi uchun zarur shart-sharoitlar yaratish, tabiiy resurslardan oqilona va samarali foydalanish, yuzaga kelayotgan ekologik muammolarning oldini olish va ularning salbiy oqibatlarini bartaraf etish masalalariga ham jiddiy e’tibor qaratib kelinmoqda. Ushbu maqolada ekologik muammolardan biri bo‘lgan tabiat ifloslanishi, daraxt barglarining yoqilishini va daraxtlarning kesilishini bartaraf etishga qaratilgan masalalar berilgan.