O‘ZBEKISTONDA MADANIYAT VA SAN’AT SOHASIGA OID ISLOHOTLARNI AMALGA OSHIRISHDA YOSHLARNING ISHTIROKI - Olimjonova Umida (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mamlakatimizda amalga oshirilayotgan keng ko’lamli islohotlarda yoshlarning faol ishtirokini ta’minlash, yuksak ma’naviyatli, mustaqil va erkin fikrlaydigan, zamonaviy ilm-fan yutuqlarini puxta o’zlashtirgan har tomonlama sog’lom va barkamol avlodni voyaga yetkazishga qaratilgan yoshlarga oid davlat siyosatini izchil amalga oshirilishi, O’zbekiston Respublikasida 2014-yilda yoshlarga oid davlat siyosatini amalga oshirishga qaratilgan qo’shimcha chora- tadbirlar Dasturi mustaqillik yillarida O’zbekistonda o’tkazilayotgan madaniyat va san’at sohasidagi ko’rik tanlovlar minglab yosh iste’dod egalarini kashf etayotgan “Sog’lom avlod yili”, “Yoshlar yili”, “Barkamol avlod” davlat dasturlari ijrosi doirasida O’zbekiston va xalqaro miqyosda muhim ahamiyat kasb etgan tanlovlar, festivallar, forumlar hamda anjumanlar yoritilgan.