FAZOVIY TASAVVURLARNI RIVOJLANTIRISH VAZIFALARI - Xolmirzayev Nomoz Nazirovich; Abduraimova Mohichehra Jo’ra qizi; Rahmonova Mavluda Sheraliyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada bolalarda fazoda mo’ljal olishni rivojlantirsh,idrok qilish,bolalarning tevarak-atrofdagi fazoda mo’ljal olishni o’zlashtirishi ,ko’rib idrok qilishi ,o’lchash asosida masofani aniqlash,fazoni idrok qilish va fazoda mo’ljal olishda so’zning roli, fazoviy kategoriyalar fazoning joylashuv o’rni haqidagi fikr va mulohazalar keng yoritilgan.