TADBIRKORLIK SUBYEKTLARINI TOIFALARGA AJARATISHDA SOLIQ REJIMLARINI TATBIQ QILISHNING AHAMIYATI. - Sevinchova Maftuna Ismatullayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:Mazkur maqola tadbirkorlik subyektlarini turli toifalarga ajratish jarayonida soliq rejimlarini tatbiq etishning iqtisodiyot va tadbirkorlik muhitiga ta'sirini tahlil qiladi. Tadqiqot, turli mamlakatlarning tajribalarini solishtirib, soliq siyosatining tadbirkorlik faoliyatiga qanday ijobiy va salbiy ta'sirlari borligini o'rganadi. Maqola, shuningdek, soliq rejimlarining tadbirkorlik subyektlarini rivojlantirishdagi rolini, ularning iqtisodiy o'sishga qo'shgan hissasini va soliq siyosatining samaradorligini oshirish yo'llarini ko'rib chiqadi.