MILLIY KURASH MUSOBAQA JARAYONIDA ISHTIROKCHILARNING PSIXOLOGIK O’ZGARISHLARI - Eshqobilova Ozoda Rashid qizi; Ziyadullayeva Madina Ziyadullayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Yoshlarimizning sog’lom, har tomonlama chiniqqan, teran fikrli, o’tkir zakovatli, aqliy salohiyat egasi bo’lib yetishishi jamiyatimizning porloq kelajagini ta’minlaydi. Bugungi kunda mustaqil yurtimiz ma’naviy boy, axloqiy pok, jismonan barkamol, baquvvat har tomonlama rivojlangan yosh avlodni tarbiyalab yetkazish Respublikamiz olimlari pedagog va murabbiylar, ota-onalar oldida turgan dolzarb vazifalardan biridir. Shu o’rinda ta’kidlash joizki o’zbek milliy kurashi musobaqalari va bu soha bo’yicha yuqori natijalarga erishilayotganligi mashg’ulotlarga bir qancha yoshlar qiziqtirilib turli xil to’garaklarga jalb qilinayotganligi yorqin dalil bo’lib xizmat qiladi. Milliy kurash mashg’uloti- bu yuqori sport natijalariga erishishga qaratilgan sport takomillashuvining yil davomida muntazam boshqariladigan pedagogik jarayondir.