SOLIQ TO’LOVCHILARGA KO’RSATILADIGAN RAQAMLI XIZMATLARNI KO’PAYTIRISH ORQALI SOLIQ BAZASINI KENGAYTIRISH - Quziyev Ravshan Ramazanovich; Usmonov Ulug’bek Jahongir o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Raqamli soliq xizmatlarining paydo bo’lishi soliqqa rioya qilish va ma’muriy samaradorlikda seysmik evolyutsiyaga yo’l ochadi. Ilg’or ma’lumotlar tahlilini qo’llash orqali hukumatlar iqtisodiy faoliyatning murakkab naqshlarini aniqlashlari, nomuvofiqliklarni aniqlashlari va misli ko’rilmagan ziyraklik bilan audit imkoniyatlarini kuchaytirishlari mumkin. Ma’lumotlarga asoslangan boshqaruvdagi bu o’sish nafaqat daromadlarni amalga oshirishni ko’paytiradi, balki soliqni qo’llash samaradorligi va adolatliligini oshiradi, soliq to’lashdan bo’yin tovlash yo’llarini qisqartiradi va soliq to’lovchilar uchun teng shart-sharoitlarni yaratadi.