O’RTA OSIYONI O’RGANISH, XIX ASRDA XIVA XONLIGINING TASHQI IQTISODIY ALOQALARI: 2-SON 1-TO’PLAM AVGUST 2023 yil - Denov tadbirkorlik va pedagogika instituti Tarix fakulteti talabasi, Sattorov Firdavs Ulug’bek o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Maqolada O’rta Osiyoda xonliklarning tashkil topishi, rivojlanishi, ularning iqtisodiy-ijtimoiy, siyosiy ahvoli va xonliklarning ma’muriy-hududiy chegaralari, aholining iqtisodiy geografiyasi haqida bayon qiladi.