MURAKKAB NUQSONLARNI BARTARAF ETISHNING ENG SAMARALI USULI - Abduxoshimova Zuxra Davronjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada O’zbekistondagi mujassam nuqsonli bolalarni hayoti haqida fikrlar boradi. Murakkab nuqson o’zi nima? Murakkab nuqson turlari, kelib chiqish sabablari qanday? Murakkab nuqsonli bolalarning tibbiy-pedagogik-psixologik va ijtimoiy adaptatsiya jarayoni. Alohida ehtiyojga muhtoj bo’lgan bolalar huquqlari. Murakkab nuqsonli bolalar ta’limi hamda 2023-2024-o’quv dasturi qanday? Murakkab nuqsonlarni korreksiyalash qay tarzda olib borilayotganligi yoritilgan.