BOLALAR ADABIYOTINI O’QITISHDA ERTAKLARNING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Mahamadaliyeva Nafisa (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Yosh avlodni bilimli, dono va axloqli qilib tarbiyalashda ertaklarning o‘rni juda muhim. Ertak bola uchun axloqiy ta’limot va nasihatlardan ko‘ra afzalroqdir. U yaxshilikka ishonchni uyg‘otadi, qiyin vaziyatda yechim topishga, odamlar bilan munosabatlarni o‘rnatishga yordam beradi. Ertak bolaning adolat, sevgi, do‘stlik, yaxshilik va yomonlik haqidagi tasavvurini shakllantiradi.Ushbu maqolada ertaklar orqali bola psixologiyasiga qanday ta’sir o‘tkazish haqida so‘z boradi.