TRANSPORT TIZIMIDA INTELLEKTUAL BILIMLARNI QO’LLASH SALOHIYATI - Dusmatova Marg’uba Ibrohimjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Maqolada tizimni raqamlashtirishda, xususan tashish xizmatlarida raqamlashtirish modelini rivojlantirish va tizimni yanada keng foydalanish, jamoat transportida avtobuslarni harakatini nazorat qilish va yo‘lovchilar uchun kelish vaqtini oldindan ko‘ra olish imkoniyatini ta'minlash imkonini, shuningdek aholiga ko‘rsatiladigan yo‘lovchi tashish xizmatlari faoliyatida shaffoflik va ochiqlikni ta'minlash bag‘ishlangan bo‘lib, ishni bajarish davomida raqamli integratsiya va uning iqtisodiyotdagi o‘rni, bu sohada xorijiy davlatlar tajribasi va O‘zbekistonda bu sohada olib borilayotgan ishlar tahlil qilingan.