VOYAGA YETMAGANLAR JINOYATCHILIGINING TUSHUNCHASI VA OLDINI OLISH CHORA-TADBIRLARI - Toxirov Hakimjon Anvar o'g'li; Umaraliyev Shohruxmirzo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Maqolada voyaga yetmaganlar jinoyatchiligini oldini olish, voyaga yetmagan jinoyatchilik tushunchasi hamda voyaga yetmaganlarning jinoyat ko`chasga kirib qolishiga sabablar haqida fikr yuritilgan. Shuningdek ushbu jarayonni o‘rganish bilan bog‘liq holatlar, olimlarning turli qarashlariga ham e’tibor qaratilgan.Voyaga yetmaganlar jinoyatchiligining sabablari, ularni keltirib chiqaruvchi shart-sharoitlari, latent jinoyatchili haqida so`z borgan.