ТАЛАБАЛАРНИ МОДУЛЛИ-КОМПЕТЕНТЛИ ЁНДАШУВ АСОСИДА ЎҚИТИШ АФЗАЛЛИКЛАРИ - Нарбеков Н.Н.; Парманов Н.Н. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Замонавий дунёнинг энг муҳим тендентсияларидан бири жамият ҳаётини халқаролаштириш, иқтисодиётни, ижтимоий муносабатларни, илм-фанни, маданиятни, таълимни қамраб оладиган интегратсия жараёнларини ривожлантиришдир. Шунга қарамасдан, айрим мамлакатларда шаклланган асрлик тендентсиялар сақланиб қолмоқда. Анъаналарни сақлаб қолиш, мамлакатлар, халқлар, давлатлар интегратсияси йўлида кучли тўсиқ бўлиб қолмоқда. Шунга қарамай, ижтимоий ҳаётнинг бир қатор соҳаларида яқинлик мавжуд. Бу янгиликларни таьлим соҳасига кириши таьлимда катта бурилишларга олиб келади ва ишлаб чиқариш билан интеграцияни кучайтиради.