ТАЛАБАЛАРНИ МОДУЛЛИ-КОПЕТЕНЛИ ЁНДАШУВ ОРҚАЛИ ЎҚИТИШ МУАММОЛИ СИФАТЛАРИ - Нарбеков Н.Н; Парманов Н.Н (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Олий таълимда модулли-копетенли ёндашув - бу ўқув жараёнини ташкил этишнинг модели, чунки у талабанинг касбий малакалари тўплами бўлиб, унга эришиш воситаси сифатида олий таълимнинг тузилиши ва мазмунини модулли қуришдир. Модули – “ўлчов”, функционал тугун. Таълимда модул ахборот, фаолият, жараён ёки ташкилий-услубий тузилманинг нисбатан яхлит таркибий бирлиги деб аталади.