VOYAGA YETMAGANLAR HUQUQBUZARLIGI TUSHUNCHASI VA IJTIMOIY XAVFLILIGI - Mengliyev Shoxjaxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada voyaga yetmaganlar huquqbuzarligi tushunchasi va ijtimoiy xavfliligiga doir masalalar bayon etilgan bo‘lib, mazkur masala yuzasidan olimlarning fikrlari tahlil etilgan. Bundan tashqari maqolada voyaga yetmaganlar huquqbuzarligi, jinoyatchiligini tahlil qilish uning oldini olish umuman jamiyatda mavjud jinoyatchilikka qarshi kurashishning asosiy bo‘g‘inini tashkil etishi borasida ham fikrlar ilgari surilgan.