INGLIZ TILIDA TAFAKKUR FE’LLARINING MA’NO XUSUSIYATLARI - Abidova Zilola Xabibullayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola ingliz tilidagi tafakkur fe'llarning ma'no xususiyatlarini o'rganishga bagishlangan. Muallif tadqiqotlar natijasida feʼlni nutqda qoʻllash meʼyorlari, uning leksikografik talqini, hamda tarjima mezonlari ishlab chiqiladi. Bugungi kunga qadar olib borilgan lingvistik tadqiqotlar natijasida ingliz tilidagi holat feʼllarining oltita maʼno turi aniqlangan. Tafakkur va uning faoliyati jarayoni, natijasi va boshlanish-tugallanish chegaralariga koʻra mavhum xususiyatga egagi, bir tafakkuriy holat boshqasiga ulanib chambarchas bogʻlanib ketishi, aksariyat hollarda bir tafakkuriy jarayon boshqasining davomi yoki boshlanish nuqtasi ekanligi ushbu feʼllarning lugʻaviy maʼno chegaralarini aniqlashda qiyinchiliklar tugʻilishiga sabab boʻlishi asoslanadi.