MAKTAB O`QUVCHILARINING KASBGA BO`LGAN QIZIQISHINI ANIQLASH MASALALARINING MOHIYATI VA FAOLIYATNING INSON RUHIYATIDAGI O`RNI - Musayeva Munisa; Kamolova Sabina (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab о‘quvchilarini kasbga yо‘naltirishda dastlabki psixologik jarayonlar tahlil etilgan bо‘lib, bu jarayonda psixologning kasbiy mahorati, kasb tanlashga oid bilim va kо‘nikmalari, vazifalari, shuningdek kasb tanlashda shaxs hislatlari, о‘quvchi psixologiyasi, o‘quvchilarni kasb tanlashga tayyorligini ko‘rsatuvchi mezonlar mazmuni va uning kelajakdagi kasbiy faoliyati uning ruhiyatidagi roli haqida ma’lumot berilgan.