ZAMONAVIY O’ZBEK NASRIDA POETIK YANGILANISHLAR XOLIYOR SAFAR ASARLARIDA - NORBOYEVA GULNOZA CHULLI QIZI; Himmatova Go’zal (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada zamonaviy o`zbek she’riyatida shakl va mazmun jihatidan ro`y berayotgan o`zgarishlar, yaratilayotgan she’rlarning janriy xususiyatlari, yangi paydo bo`lgan she’riy shakllarning genezisi, rivojlanish shartlari haqida mulohaza yuritilgan.