RAQAMLI TEXNOLOGIYALARGA BO‘LGAN ISHONCHNI TA’MINLASH: BLOKCHEYN TEXNOLOGIYALARINING BIZNES HUQUQIDA MA’LUMOTLAR MAXFIYLIGI VA XAVFSIZLIGIGA TA’SIRI (ENFORCING DIGITAL TRUST: BLOKCHEYN’S IMPACT ON DATA PRIVACY AND SECURITY IN BUSINESS LAW) - Nurmatova Aziza Sirojiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola biznes qonunchiligi kontekstida blokcheyn texnologiyasining maxfiylik va ma'lumotlar xavfsizligiga ta'sirini har tomonlama tahlil qiladi. Maqola blokcheyn texnologiyasi ta'sirida raqamli ma'lumotlarni himoya qilish va biznes tranzaksiyalarining shaffofligi qanday jiddiy o'zgarishlarga duchor bo'layotganiga qaratilgan. Maqolada smart kontraktlardan foydalanish, kriptavalyutalarni tartibga solish, shuningdek, intellektual mulk sohasidagi blokcheynning roli tahlil qilinadi. Bundan tashqari, maqola Blokcheyn integratsiyasi bilan bog'liq biznes qonunchiligining asosiy tendensiyalarini muhokama etadi va kelajakda ushbu sohani rivojlantirish istiqbollarini taklif qiladi.