PESTITSIDLARNING TABIATGA TA’SIRI VA PESTITSIDLARNI QO‘LLASH - Mo‘ydinov Muslimbek Maxsutali o‘g‘li; Kimsanboyeva Shahrizoda Oybekjon qizi; Rustamova Arofatoy Rasuljon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ehtiyotsizlik bilan bog'liq bo'lgan xatolardan biz ko'proq jiddiy xatolarga murojaat qilamiz, bu, ehtimol, bilimlarning etishmasligi bilan bog'liq. Ehtimol, eng keng tarqalgan xato - bu allaqachon taqiqlangan pestitsidlardan foydalanish. Ushbu maqolada pestitsidlarning turlari, qishloq xo`jaligida qo`llanilishi, atrof muhitga, tuproq, suv, o`simliklar va hayvonlarga salbiy ta`siri xususida taxlili ma`lumotlar berilgan.