ФАРҒОНА ВИЛОЯТИ МУЗЕЙЛАРИ ТАРИХИ ВА АРХЕОЛОГИК ЭКСПОНАТЛАРИ ҲАҚИДА - Нурмукҳаммадов Азизбек (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Анонотация: Мақолада Фарғона вилояти музейлар тарихи, уларнинг босиб ўтган босқичли поғоналари, ташкил этишда раҳбарлик қилган шахслар ва археологик, тарихий экспонатлари ҳақида маълумотлар баён этилган. Тадқиқотчи, илмий изланувчилар учун муҳим манба бўлиб хизмат қиладди. Кейинги мақолаларимизда вилоятнинг ҳар бир музейининг ноёб экспонатлари ҳақида фото иловалар билан ёритиб боришни мақсад қилдик.