TOLA AJRATISH TEXNOLOGIK QURILMASIDA REAKTIV QUVVATNI KOMPENSATSIYALASH ORQALI ENERGIYA SAMARADORLIKKA ERISHISH - Obidov Avazbek Azamatovich; Maqsudbek Shamshitdinov Elmurod o’g’li; Mashrabboyev Islomjon Umid o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Anotatsiya: Paxtaga dastlabki ishlov berishda tola ajratish texnologik qurilmasida reaktiv quvvatni kompensatsiyalash orqali energiya samaradorlikka erishishda turli usulublardan foydalanib qurilmaning elektr samaradorligini oshirilishi hamda paxtani dastlabki qayta ishlashda tannarxga ta’sir etishi o’rganilgan.