BUG‘DOY KASALLIKLARI VA UNGA QARSHI KURASHISH CHORALARI - Halimov Asadbek Avazbek o'g'li; Sobirov Saidakbar Mahmudbek o’g’li; To'xtasinov Sardorbek Sobirjon o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Respublikamizda donga bo‘lgan extiyoj juda yuqori bo‘lib bug’doydan sifatli un olinib axoli extiyoji uchun yetkazib berilmoqda. Respublikamizga xar yili qo‘shni davlatlardan to‘nnalab don va un maxsulotlari import qilinmoqda bunday jarayonlarni axoli soni ortib borayotganligi bilan izoxlash mumkin. Bug’doy xosilini oshirish maqsadida juda ko‘plab chora tadbirlar qilib borilmoqda lekin shunga qaramasdan bug’doyda juda ko‘plab kasalliklar uchramoqda.