РОССИЯ ФЕДЕРАЦИЯСИНИНГ ТОЖИКИСТОНДА ҲАРБИЙ-СИЁСИЙ ФАОЛИЯТИНИ МУСТАҲКАМЛАШИГА ОИД - Абдувоҳидов Юсуфжон (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Мақолада муаллиф Россия ва Марказий Осиё давлатлари ўртасидаги ҳарбий-сиёсий соҳадаги ҳамкорликни кўриб чиқади. Мазкур ҳамкорликнинг мазмуни ва ривожланиш босқичларига алоҳида эътибор қаратилиб, Россия ва Марказий Осиё давлатлари ўртасидаги ҳарбий-сиёсий ҳамкорликни ривожлантириш муаммолари ва уларни ҳозирги босқичда ҳал этиш йўллари кўриб чиқилади. Кўриб чиқиш асосида Россия Федерацияси ва Марказий Осиё давлатлари ўртасидаги ҳарбий-сиёсий ҳамкорликни сақлаб қолиш ва мустаҳкамлаш муҳимлиги таъкидланади, бу барча давлатлар манфаатларига жавоб беради.