FOL’KLOR VA O‘ZBEK SHE’RIYATI - F.Sultonqulova; Ibragimova Dilovar (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Xalqimiz o‘tmishini, milliy qadriyat, urf-odatlarini asrlar osha avlodlarga yetkazib berishda xalqimizning betakror ijodi bo‘lgan folk’lor durdonalarining o‘rni beqiyosdir. Usmon Azim ijodining asosini ham xalq og‘zaki ijodisiz tasavvur qilib bo‘lmaydi. Shoir ijodining dastlabki yillaridayoq xalq og‘zaki ijodining go‘zal namunalari bo‘lgan ertak, afsona va dostonlardagi fol’klor motivlariga murojaat qiladi. Shoir ijod olamiga kirib kelgan o‘tgan asrning 70-80 yillarida Haq va haqiqatni so‘zlay olish uchun fol’klor motivlaridan foydalanishi, yozma adabiyotning xalq og‘zaki ijodi bilan uyg‘unligini ko‘rsatishida, albatta, muallifning ma’lum maqsad- muddaolarini ifodalashda fol’klor an’analaridan foydalanish muhim ahamiyat kasb etgan edi.