DAVLAT XARIDLARI TIZIMIDA ELEKTRON SAVDOLARNI AMALGA OSHIRISH ISTIQBOLLARI VA RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI - Hayitmurodov Samarbek Sanjar o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasi davlat xaridlari tizimida qo‘llaniladigan elektron savdo vositalari va ularni rivojlantirish yo‘llariga bag‘ishlanadi. Davlat xaridlari tizimida qo‘llanilinib kelinayotgan elektron do‘kon, eng yaxshi takliflarni tanlab olish, to‘g‘ridan-to‘g‘ri shartnomalar hamda auksion va tender kabi bir nechta elektron shakldagi davlat xaridlariga to‘xtalib o‘tiladi. Yuqorida keltirib o‘tilgan shakllarning ijobiy va salbiy tomonlariga urg‘u berish bilan bir qatorda xorij tajribasi va metodlari haqida gap borishi bilvosita odamni ipsiz o‘ziga bog‘laydi.