TARIXIY HAQIQAT VA BADIIY TALQIN: 1-SON 2-TO’PLAM IYUL 2023 yil - Respublika baxshichilik san'ati markazi katta ilmiy xodimi, NASIBA XO'JANOVA; Respublika baxshichilik san'ati markazi Davlat muassasalari Kadrlar bo'yicha bosh mutaxassisi, DILDORA YO'LDOSHEVA; Termiz davlat universiteti o'zbek filologiya fakulteti 2- kurs talabasi, ZARNIGORA USMONOVA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Ushbu maqolada yozuvchi va shoir Shuhratning ijodi tahlil qilingan . Uning romanlari , asarlarining yozilish tarixi , prototiplari h aqida to'xtalgan . Uning adabiyotimizga qo'shgan hissasi va boy ijodining ahamiyati batafsil yoritilgan.