INSON HUQUQLARI MAVZUSI ASOSIDA - Usmonov Muxriddin (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Inson huquqlari-har bir insonning millati yashash joyi,jinsi, etnik kelib chiqishi tanasining rangi dini tili va boshqa belgilaridan qat`I nazar ajralmas huquqlardir.Barcha odamlar har qanday turdagi kamsitishlarni istisno qilgan holda,inson huquqlaridan bir xilda foydalanish huquqiga egadirlar. Ushbu huquqlar o`zaro bog`liq va ajralmasdir. Insonninng umumbashariy huquqlari ko`pincha shartnomalar, xalqaro odat xuquqi, huquqning umumiy prinsiplari va xalqaro huquqning boshqa manbalarida qonun ko`rinishida mustaxkamlangan va kafolatlangan. Inson huquqlari bo`yicha xalqaro huquq davlatlariga inson huquqlari va asosiy erkinliklarini rivojlantirish hamda himoya qilsh bo`yicha majburyatlarni yuklaydi.