AMIR TEMUR VA TEMURIYLAR DAVRI TARIXIY GEOGRAFIYASI - Baratov Qahramon Nuriddin ògli; Zulfiqaxxorov Erkin Mahmanzar òģli; Omonov Nodirjon Yodgor o’gli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Amir Temu ro`ta murakkab bir sharoitda maydonga chiqdi. XIV asrning 60-yillarida Movoraunnahr siyosiy jixatdan tarqoq bo`lib, mug'il shahzodalar bir-birlari Bilan to`xtovsiz urush olib bormoqda edilar. Chig'atoy ulusiga qarashli Movoraunnahr o`nlab mustaqil bekliklarga bo`linib ketgan edi: Shahrisabizda - Xoji Barlos, Xo`jandda - Boyazid Jaloir, Balxda - Amir Xusayin, Shibirg'onda - Muhammad Aperdi Nayman, Ko`xistonda - Amir Sotilmish, Arxang Saroyda - O`ljoy Aperdi va xakozo. O`zaro feodal urushlar Movoraunnahr iqtisodini yo`ldan chiqardi, xalqning turmush sharoiti og'irlashdi.