KONSTITUTSIYA –HUQUQIY DEMOKRATIK DAVLAT VA FUQOROLIK JAMIYATINING ENG MUHIM MEZONI - Karabayeva Munira Abdullayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya Konstitutsiya fuqarolarning huquq va erkinliklari kafolatlangan, mamlakatni dunyoga tanitadigan siyosiy hujjat, mustaqillikni ta’minlab bergan davlatning pasporti sifatida tan olinar ekan, u doim o‘zligimizni ko‘rsatib turadigan oliy qonundir. Bu qonun davlat va jamiyat uchun har doim ustuvor hisoblanadi. Konstitutsiya eng avvalo, fuqarolik jamiyati huquq va erkinliklari kafolati manbai, har bir xalq va davlatni dunyoga tanitadigan siyosiy mustaqilligini tan olinishida muhim qonuniy asosdir. U doim milliy o’zligimizni ko’rsatib turadigan oliy qonundir. Bu davlat va jamiyat farovonligi hamda taraqqiyoti uchun asosiy ustuvor qonun hisoblanadi. Annotatsiya Konstitutsiya fuqarolarning huquq va erkinliklari kafolatlangan, mamlakatni dunyoga tanitadigan siyosiy hujjat, mustaqillikni ta’minlab bergan davlatning pasporti sifatida tan olinar ekan, u doim o‘zligimizni ko‘rsatib turadigan oliy qonundir. Bu qonun davlat va jamiyat uchun har doim ustuvor hisoblanadi. Konstitutsiya eng avvalo, fuqarolik jamiyati huquq va erkinliklari kafolati manbai, har bir xalq va davlatni dunyoga tanitadigan siyosiy mustaqilligini tan olinishida muhim qonuniy asosdir. U doim milliy o’zligimizni ko’rsatib turadigan oliy qonundir. Bu davlat va jamiyat farovonligi hamda taraqqiyoti uchun asosiy ustuvor qonun hisoblanadi.