INSONNING YASHASH HUQUQI VA UNING KAFOLATLANISHI - Xamdamov Isakjan Mamasaliyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Yangi tahrirdagi O‘zbekison Respublikasi Konstitusiyasining "Shaxsiy huquq va erkinliklar" nomli bo‘limida shaxsning huquq va erkinliklarini himoya qilishning huquqiy asosi o‘z aksini topgan. Jumladan, 25-moddada belgilanganidek "Yashash huquqi har bir insonning uzviy huquqidir va u qonun bilan muxofaza qilinadi. Inson hayotiga suiqasd qilish eng og’ir jinoyatdir.