BANK XIZMATLARINING RAQAMLASHUVI HOLATIDA NAQD PUL MUOMALASINI BOSHQARISH: 1-SON 2-TO’PLAM IYUL 2023 yil - Бизнес ва тадбиркорлик олий мактаби докторанти, Зуҳуров Камолжон Зуҳур ўғли (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Pul muomalasi tizimida Naqd pul muomalasi ajralmas hisoblanadi har qanday davlatning iqtisodiy hayotining bir qismi. Uning asosida markaziy banklar rivojlanadi pul-kredit siyosati, iqtisodiyotning hozirgi holati va aholining iqtisodiy jamg’armasi shakllanadi. So‘nggi o‘n yil ichida moliyaviy texnologiyalar va elektron to‘lov tizimlarining jadal rivojlanishi tufayli naqd puldan foydalanish sezilarli darajada qisqardi va elektron to‘lovlarga o‘tish takomillashib bordi. Bu aholining naqd pul berish xarajatlarini kamaytirish imkonini beradi, shuningdek, regulyator tomonidan operatsiyalarni nazorat qilishni soddalashtiradi. Shu bilan birga, naqd pul aylanishining cheklanishi aholi tomonidan qabul qilinadi.