MAHALLA INSTITUTINING BOLA RIVOJLANISHIDAGI ROLI . - Rasulova Madinabonu O’ktamovna; Nizomiddinova Nafisa Salohiddinovna; Yusupjanova Marjona Vohidovna. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Ushbu maqolada institut fuqorolik jamiyatining bola rivojlanishidagi roli haqida batafsil yoritilib berilgan . Kelajak avlotlarimiz bo’lmish yoshlarimizni bolajonlari- mizni go’daklikdan to voyaga yetgunigacha mukammal , komil inson qilib yeti-shishi uchun mahalla institutining roli katta hisoblanadi. O’zbekiston miqiyosida jamiyatda butunlay yangi siyosiy institutlarini yaratish doirasida o’z hududida shu singari milliy hususiyatga ega mahalliy institutlarini yaratishga kirishganligi yoritib berilgan .